Здравей! Желаеш ли да влезеш или да се регистрираш?
Български English
Facebook
Примиера на филма "Моят Пловдив"
Официален сайт: nikolai-ilchevski.blogspot.com/
Дата на провеждане: 18.12.2013г. 18:00ч.
Адрес на събитието: гр.Пловдив, ул. Гладстон 32

Това е премиерата на един документален филм за Пловдив, съставен от 5 отделни части:

 "Моят град, моят Пловдив" е 12 минутно запознаване с богатствата на града, с красотата и културата му.

 "Символи и артефакти" е частта, която показва емблематичните за Пловдив сгради, обекти и най-вече великолепните артефакти от последните 8000 години.

"Лица" е филм, направен със снимки на жители от всички възрасти и всички социални прослойки. Ведър, закачлив и категоричен жест към континента към света, които много пъти добиват погрешната представа кои сме, заради уродливи прояви на маргинали с български паспорти зад граница. Посланието на филмовата част е: Ето кои сме. Ние сме като вас. Самият дикторски текст още в началото заявява категорично: Здравей, Европа! Пиша ти от любимото си кафе, от пейката на брега на реката - пиша ти с лицата на моите съграждани..... Пиша ти от гранитната чешма на Шнитер, от любимата улица на Стоичков... Ние сме Европа."

"Пловдив в 4 сезона" е великолепна приказка от изображения - от всички сезони. Екипът на сценариста Николай Илчевски е подбрал невероятни кадри от града - зимни виелици с изкоренени от буря дървета, пролет по хълмовете и цикламени потоци по улиците, есенни грандиозни гледки от всякаквицветове. ... И лятото с всичките му забавления.

„Пловдив утре” показва градъв в развитие – строежи, нови обществени придобивки, модерни сгради от последните няколко години, нови зелени площи.... и много много деца – които винаги са бъдещето на всяко общество.

Водещата част на поредицата е „Моят град, моят Пловдив”, която е най-голяма и най-категорична. – Пловдив заслужава своето място в света.... А Европа заслужава Пловдив. Все пак, когато двамата братя сучат от вълчицата, Пловдив (тогавашен Евмолпия) е вече на 400 години.

Всички части на поредицата звучат много красиво, но и категорично, че Пловдив заслужава световна слава. Направени са великолепни сравнения с други полиси по планетата. В някои части са включени снимки на НАСА и Европейската космическа агенция.

Смело може да се каже, че Пловдив никага досега не е излизал на световната сцена с толкова голям, изчерпателен и красив рекламен проект от изображения.

Екипът кани всички всички пловдивчани да дойдат на премиерата на филма. Не заради аплаузите към създателите. А за аплаузи за НЕПОВТОРИМИЯ ПЛОВДИВ!.

Покани приятели!
Коментари

Карта с адреса на провеждане

Събитието в социалните мрежи