Здравей! Желаеш ли да влезеш или да се регистрираш?
Български English
Facebook
Академия “Иновация в действие”
Дата на провеждане: 14.11.2012г. 15:00ч.
Адрес на събитието: Варна, ул."Студентска" № 1, зала 114 на Машиностроителен факултет.


„Иновация в действие” има два етапа: 

  • Отворен семинар в град Варна - 14 ноември 2012 г. от 15:00ч. до 17:00 ч. в Технически университет Варна, зала 114 на Машиностроителен факултет.  Всеки, който желае да научи повече за инициативата – как се кандидатства и срокове, да се срещне с бизнес практици от света на иновациите и да разбере същността на устойчивите иновации е добре дошъл на отворените семинари. Те са напълно безплатни

Ще се дискутират теми като: какво означава иновация, по какво се различава от изобретението, каква е стойността на двете. Видове иновации и нива на иновации. Ключови предпоставки за устойчива иновация – практически подход и начин на осъществяване. Как да реализираме иновативните идеи в ежедневието си. Какво е вдъхновението и удовлетворението в това да си иноватор. Примери и истории от практиката. 

Говорители: Solvay Sodi, Cisco Entrepreneur Institute, Илиян Милинов (http://www.ilian-milinov.com/) Можете да се запишете за отворените семинари тук: http://innovationinaction.eu (като кликнете на големия банер “Регистрирай се”) 


  • Практически работилници 

По време на всяка от триседмичните работилници, участниците ще получат задълбочени знания и умения свързани с иновация, стартиране, управление и реализация на проекти. Те ще могат да задават въпроси и да получат помощ и по техните конкретни идеи. След края на работилниците журито на „Иновация в действие” ще избере четири проекта-победители, които ще получат награди. Участниците ще почерпят вдъхновение от успели бизнес мениджъри, както и от иноватори на световно ниво с опит в областта на устойчивите иновации, стартиране на проекти и реализиране на бизнес. Важно: всеки, който желае от цялата страна, може да участва с проект, независимо дали е присъствал на Отворените семинари и Работилници или не. Награди Всички участници ще спечелят знания и умения относно изготвянето и представянето на проекти с техните иновативни идеи, но първите четирима от тях ще получат награди от Солвей Соди: 

Специална награда на Солвей Соди: Летен курс в Солвей университет в Брюксел

Първа награда: Магистратура във водещ университет в България

Втора: Работилница от портфолиото от Института за предприемачи на Сиско

Трета: Работилница от портфолиото от Института за предприемачи на Сиско 

Повече за академията “Иновация в действие” „Иновация в действие” е инициатива, с която Солвей Соди иска да допринесе за икономическото и социално развитие на нашето общество, подкрепяйки обещаващи млади хора като ключов фактор за тези промени. Академията е отворена за всички настоящи студенти и такива, които са завършили в последните 5 години, които имат иновативни идеи свързани с някоя от следните области: управление на отпадъците

  • чиста енергия;
  • управление на водите;
  • пречистване на въздуха;
  • устойчиво земеделие;
  • социална отговорност;
  • иновативни организации.
Покани приятели!
Коментари

Карта с адреса на провеждане