Здравей! Желаеш ли да влезеш или да се регистрираш?
Български English
Facebook
Академия “Иновация в действие”
Дата на провеждане: 05.11.2012г. 18:00ч.
Адрес на събитието: СУ „Св. Климент Охридски“, Аула

Академия “Иновация в действие”

http://innovationinaction.eu

 

Академия „Иновация в действие” на Солвей Соди дава шанс на млади хора с иновативни идеи и желание да направят крачка към реална промяна на света около нас.  По време на академията те ще придобият знания и умения свързани със стартиране и реализиране на проекти.

 

Иновация в действие”  има два етапа:

  • Отворени семинари 05 – 16 ноември 2012 г. Те ще се проведат в три града:
   • София: 5 ноември 2012 г., СУ “Климент Охридски”, Аула, 18:00 – 20:00 ч.
   • Варна: 14 ноември 2012 от 15:00ч. до 17:00 ч. в Технически университет Варна, зала 114 на Машиностроителен факултет.
   • Бургас: 16 ноември 2012 г. от 12:00 до 14:00ч. в зала 407 във ФОН на университет „Проф.д-р Асен Златаров”.

Всеки, който желае да научи повече за инициативата – как се кандидатства и срокове, да се срещне с бизнес практици от света на иновациите и да разбере същността на устойчивите иновации е добре дошъл на отворените семинари. Те са напълно безплатни.

Ще се дискутират теми като: какво означава иновация, по какво се различава от изобретението, каква е стойността на двете. Видове иновации и нива на иновации. Ключови предпоставки за устойчива иновация – практически подход и начин на осъществяване. Как да реализираме иновативните идеи в ежедневието си. Какво е вдъхновението и удовлетворението в това да си иноватор. Примери и истории от практиката.

 Говорители:

Solvay Sodi, Cisco Entrepreneur Institute, Илиян Милинов (http://www.ilian-milinov.com/)

 

Можете да се запишете за отворените семинари тук: http://innovationinaction.eu (като кликнете на големия банер “Регистрирай се”)


  • Практически работилници

За да участват в работилниците, желаещите трябва да попълнят формата за кандидатстване и да представят своите идеи във вид на есе. За да се регистрирате за работилниците, моля, попълнете регистрационната форма тук: http://innovationinaction.eu/?page_id=4

 

По време на всяка от триседмичните работилници, участниците ще получат задълбочени  знания и умения свързани с иновация, стартиране, управление и реализация на проекти. Те ще могат да задават въпроси и да получат помощ и по техните конкретни идеи. След края на работилниците журито на „Иновация в действие” ще избере четири проекта-победители, които ще получат награди.

 

Участниците ще почерпят вдъхновение от успели бизнес мениджъри, както и от иноватори на световно ниво с опит в областта на устойчивите иновации, стартиране на  проекти и реализиране на бизнес. 

 

Важно: всеки, който желае от цялата страна, може да участва с проект, независимо дали е присъствал на Отворените семинари и Работилници или не.

 

Награди

Всички участници ще спечелят знания и умения относно изготвянето и представянето на проекти с техните иновативни идеи, но първите четирима от тях ще получат награди от Солвей Соди:

Специална награда на Солвей Соди: Летен курс в СОлвей университет в Брюксел

Първа награда: Магистратура във водещ университет в България

Втора: Работилница от портфолиото от Института за предприемачи на Сиско

Трета: Работилница от портфолиото от Института запредприемачи на Сиско

 

Повече за академията “Иновация в действие”

 „Иновация в действие”  е инициатива, с която Солвей Соди иска да допринесе за икономическото и социално развитие на нашето общество, подкрепяйки обещаващи млади хора като ключов  фактор за тези промени.

 

Академията е отворена за всички настоящи студенти и такива, които са завършили в последните 5 години, които имат иновативни идеи свързани с някоя от следните области:

  • управление на отпадъците
  • чиста енергия
  • управление на водите
  • пречистване на въздуха
  • устойчиво земеделие
  • социална отговорност
  • иновативни организации

 

Повече за програма на работилниците по иновация

Сесия 1: Същност на иновацията, устойчиви модели за иновация

Същност и стойност на иновациите, видове иновации. Разбиране на бизнес модела като предпоставка за устойчиви иновативни практики. Източници на стойност и стабилност, практически подход за осъществяване на инициативите. Как иновациите се разпространяват в обществото като цяло и сред различни типове хора, в зависимост от тяхната възприемчивост към новостите. Практически подход за привличане на агенти на промяната  и лидерите на мнение с цел осъществяване на иновативни проекти.

Сесия 2: Анализ и оценка на иновативни идеи

Фактори за успех и ключови области за оценка на иновативни идеи. Мандала на бизнес идеята – практичен инструмент за визуализация, анализ и оценка на иновативни идеи. Процес на оценка, сравнение и избор между различни идеи за иновация.

Сесия 3: Стойност за обществото и привличане на заинтересовани страни

Създаване на стойност – пътната карта характеристики-ползи-стойност. Практически подход за дефиниране на стойността на иновативни проект за обществото. Разбиране и анализ на гледната точка на заинтересованите страни, дефиниране на ефективни и ефикасни канали за комуникация. Практични стъпки за привличане на заинтересовани страни, които да подкрепят иновативните проекти.

Сесия 4: Икономически модел и осъществимост

Принципи на икономически и финансови модели. Кохерентност между приходна и разходна структура за осигуряване на устойчивост на проекта. Специфики на моделите “cost-recovery” и “for-profit”. Практически подход за анализ и подобрение на финансовата осъществимост на иновативни проекти.

Сесия 5: План за изпълнение и подготовка на проекта

Принципи на планиране за изпълнение – ресурси, време,отговорност – за успешно осъществяване инициативата. Практически подход и примерни модели на план за изпълнение. Критерии за подготовка на иновативен проект, който да бъде представен на журито в конкурса на Solvay Sodi, практическа помощ за финализиране на необходимите документи и презентацията на проекта. 

 


 

Покани приятели!
Коментари

Карта с адреса на провеждане

Събитието в социалните мрежи