Здравей! Желаеш ли да влезеш или да се регистрираш?
Български English
Facebook

Какво да приготвим от тесто - 131 избрани рецепти

javascript icon

Хей, нашата система установи, че има забрана за изпълнението на JS (JavaScript) на страниците. За да може твоя браузър да показва правилно нашите страници, те съветваме да разрешиш ползването на JS на територията на сайта.

Моля, влез като потребител за да докладваш файла.
Нямаш акаунт? Регистрирай се чрез Facebook

Моля, влез като потребител за да добавиш коментар.
Нямаш акаунт? Регистрирай се чрез Facebook

Моля, влез като потребител за да оценяваш коментари.
Нямаш акаунт? Регистрирай се чрез Facebook

Моля, влез като потребител за да оцениш файла.
Нямаш акаунт? Регистрирай се чрез Facebook

Моля, влез като потребител за да докладваш коментари.
Нямаш акаунт? Регистрирай се чрез Facebook

Моля, влез като потребител за да добавиш файла към любими.
Нямаш акаунт? Регистрирай се чрез Facebook

Избери размер и цветова схема, след което постави кода в сайта си.

Страница 3

ВИДОВЕ ТЕСТО I. Обикновено тесто за баници, баклави, щрудели и др.

Продукти: брашно 1 кг, оливия 1 супена лъжица, оцет 1 супена лъжица, 1 яйце, щипка сол. Брашното се пресява и в средата се прави малка дупка — кладенче. В него се поставят последователно оливията, оцетът, яйцето и солта. Добавя се по малко хладка вода и се замесва меко тесто, което обаче не трябва да лепне по пръстите. От тестото се оформят малки топки. Покриват се с влажна кърпа, за да не засъхнат, и се оставят да престоят около 60 мин. След това топките се разточват на малки кръгчета. Всяко кръгче се разтяга с ръце най-напред във въздуха, а след това върху поръсено с брашно платно, дока- то кората започне да прозира. Всяко кръгче, вместо да се разтегля с ръце. може да се разточи с точилка върху поръсен с брашно гладък плот (маса). Готовите кори се наръсват леко с брашно и се оставят за известно време да поизпръхнат.

Страница 4

II.

Многолистно тесто

Продукти: брашно 700 гр., оливия 2 супени лъжици, оцет - 1 супена лъжица, краве масло 250 гр., щипка сол. Тестото се замесва по описания по-горе начин. Разделя се на 2 части и се разточва на 2 кори с дебелина около 1—2 см. Всяка кора се реже диагонално на 8 триъгълника. Върху всеки триъгълник се настъргва по малко от маслото. Триъгълниците се навиват на рулца и се оставят в хладилника да престоят 15 мин. След това триъгълниците се премесват, отново се разточват 2 кори, режат се пак на триъгълници, на мазват се с масло. Тази операция се изпълнява общо 3 пъти. Накрая се разточват тънки кори с размери според големината на тавата. От същото тесто могат да се разточат по-дебели кори — около 0,5 см. Корите се режат на правоъгълници с ширина 5 см и дължина 15 см. Правоъгълниците се завъртат по средата един път, за да се получи форма на вързана панделка. Или кората се реже на квадрати, на триъгълници, върху които се поставя плънка за банички. Квадратите или триъгълниците се прихлупват, за да покрият плънката и леко се притискат. Така оформените банички или панделки

Изтегли целия текст като TXT файл

Информация

Любомир Стоянов Добавил:  Любомир Стоянов

Интересувам се от уеб и IT продукти и технологии, всякакви джаджи, електромобили и ценя красивите жени :)

Дата:  06.05.2015 12:40 Видян:  1290

Свален:  15 Рейтинг:  няма гласове

Категория:  Кулинарни

Eтикети:  , , , , , , , ,

Лиценз: 

Преди теб прочетоха

Теменужка Кондева
Ивелина Монева

регистрация за:
SUPERлятна академия 2017 ↴

⇝   30 юни ⦿